У музеї історії м.Болехова ім.Р.Скворія відбулася шевченківська вечірка «Він жив Україною"
10 бер, 2023 0 Коментарів 230 Переглядів

У музеї історії м.Болехова ім.Р.Скворія відбулася шевченківська вечірка «Він жив Україною"

Уже традиційно у рамках святкування уродин Тараса ШЕВЧЕНКА в музеї історії м.Болехова ім.Р.Скворія відбулася шевченківська вечірка «Він жив Україною», яку організували працівники музею.

Враховуючи реалії сьогодення, поетичні рядки Великого Кобзаря нам особливо близькі. Розуміємо, що творчість Шевченка є дуже актуальною, вона зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу, пробуджує почуття національної гідності й патріотизму в душі кожного свідомого українця. Великий Кобзар сьогодні, як ніколи, органічно злився зі своїм великим, нескореним народом.

На заході були присутні: ліцеїсти групи Б–01 Івано-Франківського фізико-технічного ліцею Прикарпатського фахового коледжу лісового господарства, учні Болехівського ліцею №1 «Академічний», працівники відділу культури міськвиконкому, Болехівської центральної міської бібліотеки, жителі та гості нашого міста. 

Учасники та ведучі шевченківської вечірки: Анастасія Мухопад та Марія Півень – учениці Болехівського ліцею №1 «Академічний», Оксана Півень, Галина Якимів, Юля Калитин.
 
Прозвучали пісні у виконанні народного аматорського вокального чоловічого ансамблю «Народні джерела» Народного дому Болехова. Музичне оформлення Богдана Качура.

Шевченківські дні

Є дні, що минають непомітно і зникають без сліду. Нічого не залишають по собі, нічого не знаменують собою. Але є день, що ніколи не минає, що завжди з нами. Україна у долі своїй має такий день – 9 березня . День, який явив світові Тараса Григоровича...

Шевченківська вечірка

11 березня з метою вшанування пам’яті національного генія Тараса Шевченка музей історії міста Болехова імені Романа Скворія спільно з Союзом українок Болехова організували та провели Шевченківську вечірку «Тарас Шевченко і вічний поклик до волі»....

У музеї презентували книгу «Скарби українських говорів: Тексти про борщ»

Минулого тижня, у п’ятницю, 21 лютого, у Міжнародний день рідної мови в музеї історії міста Болехова імені Романа Скворія відбулася презентація книги «Скарби українських говорів: Тексти про борщ». У запропонованому виданні представлено діалектний...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація