У Болехівській громаді відбувся показ фільму «Довбуш»
18 бер, 2024 0 Коментарів 54 Перегляди

У Болехівській громаді відбувся показ фільму «Довбуш»

Пригодницько-історичний екшн “Довбуш” – один з наймасштабніших та найдорожчих фільмів в Україні. Його почали знімати п’ять років тому, а 24 серпня 2023 року розпочали представляти у кінотеатрах.
Стрічка заснована на реальних історичних подіях. Режисер Олесь Санін відображає у фільмі події у Карпатах ХVІІІ століття. 
Який же фільм про Довбуша без знаменитих “Скель Довбуша“, що у нашому Бубнищі. І хоч справжній Олекса ніколи там не бував, але всі кадри, де Довбуш стоїть на вершечку скель, зняті саме на них. Тут також, знімалася сцена боїв з солдатами.
16 лютого та 25 лютого 2024 року, у Народному домі м.Болехова, відбулася демонстрація фільму «Довбуш», який переглянули мешканці міста. Відтак показ фільму здійснено у старостинських округах Болехівської громади.
Під час перегляду фільму у Будинку культури с.Гузіїв вдалося зібрати 
6500 (шість тисяч п'ятсот) грн. благодійної допомоги Збройним силам України, а у клубі с.Сукіль – 750 ( сімсот п'ятдесят) грн.
«Довбуш» - це фільм, який хочеться переглядати ще раз і ще раз. Не лише через захоплюючий сюжет та акторів, а й через неймовірно красиві місця, де він знімався.

У старостинських округах громади відзначили десяту річницю Революції Гідності

21 листопада в Україн встановлено державне свято – День Гідності та Свободи. Воно було започатковане Указом Президента України від 13 листопада 2014 року. Цього дня у 2013 році, на головній площі Києва–Майдані Незалежності розпочалися мітинги...

У бібліотеках Болехівської ЦБС відбулись заходи з вшанування оборонців і визволителів України

1 жовтня – це день, в який відзначають чотири визначні для України події, - Свято Покрови Божої Матері, День українського козацтва, річницю створення Української Повстанської армії та День захисників і захисниць України. І хоча свята роз’єднані...

У клубних установах Болехівської громади відзначили 209-і роковини від дня народження Кобзаря

Тарас Григорович Шевченко – це символ волелюбності та нескореності української нації, полум‘яний борець за права людини, незалежність держави, щирий захисник української мови, відчайдушний борець проти кріпацтва. Великий Кобзар залишив чимало...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація