МКІП та агенція Postmen створили Instagram-маску до 150-річного ювілею Лесі Українки
19 лют, 2021 0 Коментарів 449 Переглядів

МКІП та агенція Postmen створили Instagram-маску до 150-річного ювілею Лесі Українки

Instagram-маску може використовувати кожен, хто хоче створити власні сторіз та долучитися до ювілейного року поетеси.
25 лютого виповнюється 150 років від Дня народження Лесі Українки. Ювілейний 2021 рік — це нагода говорити про життя і творчість видатної мисткині, розкривати багатогранність її постаті, зокрема для молоді.
Саме тому Міністерство культури та інформаційної політики разом з агенцією Postmen розробили Instagram-маску, щоб молода аудиторія соцмережі активно долучалася до відзначення ювілейного року Лариси Косач-Квітки та популяризації її постаті.
Instagram-користувачі можуть приміряти на себе кілька образів Лесі Українки на вибір. За посиланням: instagram.com/ar/3688042954615267/ — кожен охочий може вільно додавати візуальні матеріали та створювати власні сторізи.
Як натхнення для створення кожного образу розробники Instagram-маски використали деталі з портретів Лесі Українки, зокрема аксесуари та елементи одягу мисткині.
Образ #1 — #FemmeModern
Лесю Українку називають першою модерністкою та феміністкою за її свіжі нестандартні погляди на роль літератури та жінок у суспільстві. Тож у масці використали елементи прикрас й рис обличчя Лариси Косач-Квітки. Крім того, фон зображення є доповнений її рукописом.
Образ #2 — #БлакитнаТроянда
Квіти, що прикрашали волосся Лесі Українки, зображені у вигляді стилізованої прикраси (вінок). Тому для цього образу застосували холодну гаму та доповнили простір графічними об’єктами.
Образ #3 — #Саламандра
Наступний образ символізує проєвропейську позицію Лесі Українки, яку вона підкреслювала зокрема й через свій зовнішній вигляд — тогочасний одяг і модні сукні.
Нагадаємо, 29 січня Президент України Володимир Зеленський підписав указ про відзначення 150-річчя від дня народження видатної української письменниці, громадської діячки Лесі Українки.
Протягом 2021 року під егідою Міністерства культури і інформаційної політики та Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти відбудеться серія заходів з нагоди 150-річного ювілею Лесі Українки. Детальна інформація про всі події буде з'являтися на офіційному сайті: 150imenlesi.org, а також регулярно оновлюватиметься. Відвідувачі можуть підписатися на новини про різні заходи.
Крім того, за посиланням: identity.150imenlesi.org — кожен охочий безкоштовно зможе завантажити необхідні візуальні матеріали, щоб на їх базі створити власні ілюстрації, проекти та продукти. Відтак креативні індустрії, українські виробники, громадські та культурні кола можуть активно використовувати айдентику «Леся Українка: 150 імен», в тому числі для створення ексклюзивних та лімітованих продуктів, брендованих сервісів чи інших рішень.
25 лютого, у день народження Лесі Українки, відбудеться офіційне відкриття Масштабного мистецького проекту «Леся Українка: 150 імен» в Українському домі (вул. Хрещатик, 2). Подію можна буде відвідати 25 лютого за запрошеннями, а з 26 лютого до 8 березня — вхід безкоштовний.
Офіційний партнер проекту — благодійний фонд Zagoriy Foundation.
Запрошуємо долучатися і відкрити для себе найвідомішу жінку давньої та сучасної України по-новому!

До 150-річного ювілею Лесі Українки вперше представлять повне зібрання творів письменниці у 14-ти

Презентація видання, вперше не спотвореного цензурою, відбудеться у рамках мистецького проекту з нагоди ювілейного року мисткині «Леся Українка: 150 імен». 25 лютого виповнюється 150 років від Дня народження Лесі Українки. Ювілейний 2021 рік — це...

МКІП запустив сайт «Леся Українка: 150 імен» з нагоди 150-річчя від дня народження видатної поетеси

Впродовж 2021 року під егідою Міністерства культури та інформаційної політики та Державного агентства з питань мистецтв та мистецької освіти відбудеться серія заходів з нагоди 150-річного ювілею Лесі Українки. Детальна інформація про всі події,...

Протягом 2021 року під егідою МКІП відбудеться серія заходів з нагоди 150-річного ювілею Лесі

25 лютого виповнюється 150 років від Дня народження Лесі Українки. Ювілейний 2021 рік — це нагода говорити про імена Лариси Косач-Квітки, її героїнь та твори в численних подіях, що відбуватимуться протягом року. Лариса Косач-Квітка була неповторна,...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація