Конкурси фахової майстерності вперше відбудуться онлайн – МОН розіслало рекомендації організаторам на місцях
24 бер, 2021 0 Коментарів 419 Переглядів

Конкурси фахової майстерності вперше відбудуться онлайн – МОН розіслало рекомендації організаторам на місцях

Через карантин фінал Всеукраїнських конкурсів фахової майстерності вперше відбудеться онлайн. Для того, щоб захід пройшов прозоро, а оцінювання учасників було об'єктивним, МОН надало організаторам докладні рекомендації. У них зазначені правила проведення конкурсу, критерії оцінювання робіт за кожною професією, вимоги до локації та техніки, перелік матеріалів тощо. Лист із методичними рекомендаціями був розісланий сьогодні, 23 березня 2021 року, обласним управлінням освіти та навчально-методичним центрам профосвіти.
Змагання відбудуться у квітні-травні
 за 5-ма професіями, а саме: "Верстатник широкого профілю", "Перукар", "Електрогазозварник", "Штукатур" та "Машиніст тепловоза"."Ми разом з іншими членами оргкомітету конкурсу підготували такі детальні роз'яснення для того, щоб регіональні управлінці мали чітке уявлення про перебіг змагання. Для нас дуже важливо, щоб цей новий формат не вплинув на прозорість та чесність результатів. Тому кожен учасник виконуватиме завдання у режимі постійного відеозв’язку з журі, а ще його супроводжуватиме технічний фахівець та асистент", – зазначив заступник Міністра освіти і науки Ігор Гарбарук.
Конкурс складатиметься з двох етапів: теоретичного та практичного. Спочатку учні проходитимуть тестування для перевірки знань з професії, потім – виконуватимуть практичне завдання.
У рекомендаціях, зокрема, зображені схеми з розміщенням камер для запису конкурсу відносно учасників, вказана кількість пристроїв для забезпечення трансляції, вимоги до швидкості Інтернету, надається перелік іншої необхідної техніки – колонок, мікрофонів, комп'ютерів або ноутбуків, принтерів, канцелярського приладдя тощо.
Оцінюючи практику, журі виставлятимуть оцінки за такими критеріями:
  • якість роботи, відповідність результату поставленому завданню;
  • організація робочого місця;
  • дотримання техніки безпеки, часу на виконання роботи;
  • зовнішній вигляд учасника (відповідність спецодягу та взуття нормам санітарії та гігієни);
  • вміння працювати з професійними інструментами.
Учасники, які боротимуться за першість у професії "Електрогазозварник", отримають опечатані посилки із завданням (дві пластини для зварювання з відповідним гравіруванням). Водночас штукатурники мають зафіксувати кожний етап виконання завдання у відеозаписі, який потім надсилають організаторам конкурсу.
Додатково до кінця березня МОН проведе вебінар для регіональних організаторів.
, що у 2020 році за кошти держбюджету було створено 5 навчально-практичних центрів для підготовки учнів-будівельників та ще 9 центрів за професіями, пов’язаними з будівництвом.

Всеукраїнські учнівські олімпіади не проводитимуться під час карантину

Через загострення епідеміологічної ситуації в країні та ріст показників захворюваності на коронавірус ухвалено рішення не проводити Всеукраїнські учнівські олімпіади з навчальних предметів, турніри, олімпіади зі спеціальних дисциплін та конкурси...

IV етап учнівських олімпіад скасовано через карантин

IV етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, що мав відбутись протягом 2019/2020 навчального року, не проводитиметься через загальнонаціональний карантин. Відповідний наказ оприлюднено на сайті МОН сьогодні, 21 квітня 2020...

З 12 березня запроваджується тритижневий карантин у всіх закладах освіти

З 12 березня 2020 року в Україні запроваджується тритижневий карантин для усіх закладів освіти. Відповідне рішення Уряд ухвалив сьогодні, 11 березня 2020 року. Докладні рекомендації для керівників закладів та управлінців є у листі Міністерства...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація