МОН планує запровадити єдину централізовану базу даних позашкілля
31 бер, 2021 0 Коментарів 424 Перегляди

МОН планує запровадити єдину централізовану базу даних позашкілля

Міністерство освіти і науки України та ІТ-компанія  підписали меморандум про співпрацю, який передбачає цифрову трансформацію позашкільної освіти шляхом створення єдиної централізованої бази даних та запровадження електронної освітньої системи.
«Наразі ми працюємо над створенням інформаційно-аналітичної системи у сфері позашкільної освіти. Ця ланка освіти спрямована на розвиток здібностей дітей та молоді у науці, культурі, спорті, техніці, різних видах творчості. Участь дітей у різних гуртках є важливою складовою становлення особистості та розвитку здібностей, зокрема реалізації можливостей дітей з особливими освітніми потребами», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.
Заступник Міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Артур Селецький розповів, що система допоможе користувачам:
  • обирати найближчі за місцем проживання та напрямом діяльності гуртки, клуби, секції;
  • бачити графік роботи та популярність гуртка (відвідуваність, наповненість груп);
  • моніторити рівень матеріально-технічного забезпечення закладів позашкільної освіти та бачити кадрову наповнюваність (профілі педагогів та відгуки на кожен заклад).
Запланований функціонал буде доповнюватись і розширюватись відповідно до наповнення системи та потреб користувачів.
Проект реалізується спільно з Міністерством молоді та спорту України і Міністерством культури та інформаційної політики України.

Переможець ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу "Джерело творчості"

Відповідно до Положення про Всеукраїнський конкурс «Джерело творчості», затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 23 листопада 2017 року № 1527, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 15 грудня 2017 року за № 1517/31385...

МОН планує запустити е-систему моніторингу працевлаштування випускників закладів вищої освіти

Цьогоріч плануємо запустити електронну систему моніторингу працевлаштування випускників закладів вищої освіти. Про це повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. «Найголовнішим на цьому етапі є узгодження порядку обміну інформацією між...

Цифрова трансформація освіти і науки є однією з ключових цілей МОН на 2021 рік, – Сергій Шкарлет

У середу, 3 лютого 2021 року, на засіданні Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет розповів про ключові завдання, які ставить перед собою МОН на 2021 рік. Зокрема, впровадження цифрової...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація