Легальна зайнятість - запорука гідного рівня життя  та належного соціального захисту
29 жов, 2020 0 Коментарів 405 Переглядів

Легальна зайнятість - запорука гідного рівня життя та належного соціального захисту

29 жовтня 2020 року у залі засідань Болехівської міської філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості відбувся семінар на тему «Легальна зайнятість. Відповідальність за порушення законодавства з питань праці за використання праці без належного оформлення». До участі в заході запрошено головного державного інспектора відділу з питань трудових відносин та зайнятості Управління Держпраці в Івано-Франківській області Орест Парахоняк. 
Мета заходу: розкрити переваги легального працевлаштування в Україні та застерегти від шахрайства при працевлаштуванні.
Відкрила захід директор міської філії Марія Сказик, яка ознайомила з переліком послуг, що надаються роботодавцям службою зайнятості, навела приклади успішної співпраці з роботодавцями, охарактеризувала основні показники ринку праці.
Провідний фахівець відділу надання соціальних послуг міської філії  Тетяна Бонковська детальніше звернула увагу на Порядок компенсації витрат у розмірі єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування роботодавцям.
Про дотримання норм трудового законодавства, зокрема, про вимоги законодавства щодо належного оформлення трудових відносин з працівниками, про переваги офіційного працевлаштування, про ризики, які криє в собі нелегальна робота поінформував Орест Парахоняк, зазначивши, що для забезпечення свого майбутнього найманий працівник повинен вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин, які повинні будуватися на законодавчій основі, з дотриманням відповідних соціальних гарантій, що лише легальне працевлаштування гарантує конституційні права  громадянам. 
Учасники заходу активно долучилися до обговорення. Роботодавцям дано відповіді на всі запитання  та роздано інформаційний матеріал. 
Болехівська міська філія 
  Івано-Франківського ОЦЗ

Легальна зайнятість

11 вересня 2020 року в залі засідань Болехівської міської філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості відбувся семінар на тему «Легальна зайнятість. Неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин». В...

Легальна зайнятість.

29 січня 2020 року у залі засідань Болехівської міської філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості відбувся семінар на тему “Легальна зайнятість. Неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин”. До участі в...

В Болехові обговорили питання зайнятості людей з інвалідністю

3 грудня 2019 року в приміщенні Болехівської міської філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості в рамках Декади зайнятості для людей з інвалідністю відбулося засідання круглого столу на тему: “Працевлащтування людей з інвалідністю -...

0 Коментарів

Авторизація