У Міжріччі обговорили можливість встановлення базової станції стільникового зв’язку одного з операторів мобільного зв’язку
13 лип, 2023 0 Коментарів 321 Перегляд

У Міжріччі обговорили можливість встановлення базової станції стільникового зв’язку одного з операторів мобільного зв’язку

Сьогодні суспільство просто неможливо уявити без мобільних телефонів. ??Подібний пристрій зв'язку є у кожного, а можливо і не один. І школярі, і люди похилого віку носять його в кишені. 

І якщо якісний мобільний зв’язок та 4G вже став звичним для мешканців великих міст, то подекуди у сільській місцевості його дуже чекають. Адже без надійного зв’язку неможливо вчасно додзвонитися до лікаря, взяти участь у відеоконференції чи отримати завдання для навчання. А через повномасштабну війну потреба у якісному зв’язку стала ще актуальнішою.

Такі проблеми із мобільним зв’язком та інтернетом  досі є у Міжрічанському старостинському окрузі Болехівської  громади.  Зв'язок там дуже поганий, а подекуди його взагалі немає.
Щоб їх вирішити староста старостинського округу Лілія Герило вела перемовини із представниками різних компаній, що надають послуги стільникового зв’язку.

І попри повномасштабне вторгнення  один із операторів мобільного зв’язку винайшов можливість встановити на території  села так звану «вишку» мережі стільникового радіотелефонного зв’язку. Такі комплекси надають можливість для підвищення якості мобільного зв’язку, а також можливість переходу на 4G-технології.
З клопотанням про надання в оренду земельної ділянки для встановлення технічних засобів зв’язку в с. Міжріччі компанія ТОВ «Юкрейн Тауер Компані» звернулася до Болехівської міської ради. 

На звернення компанії був підготовлений відповідний проект рішення міської ради, який розглянула профільна депутатська комісія. А відтак депутати обговорили його на пленарному засіданні міської ради. Однак рішення не ухвалили, а рекомендували поцікавитися думкою жителів округу з цього питання.


Сьогодні, 13 липня 2023 року, у Міжріччі жителі округу обговорили можливість встановлення базової станції стільникового зв’язку оператора «Київтар» з представниками компанії. Зустріч відбулася в адмінприміщенні старостинського округу за участю працівника ТОВ «Юкрейн Тауер Компані» Олексія Януша, спеціаліста- землевпорядника ЮТК Романа Онуфрика, начальника відділу архітектури, держархбудконтролю і землеустрою міськвиконкому Тетяни Горфиняк, головних спеціалістів з питань землеустрою міськвиконкому Лариси Сороки та Олександри Петрів. 

У ході розмови присутні представники громади цікавилися деталями  проєктування, розміщення та експлуатації вежі мобільного зв’язку, її впливом на здоров’я людей, санітарними нормами та вимогами до мобільних станцій тощо.
Зустріч завершилася єдиним спільним рішенням: жителі громади хочуть, щоб у них покращився мобільний зв’язок!






Увага! Громадські обговорення.

ОГОЛОШЕННЯ про проведення громадських обговорень щодо перейменувань вулиць в населених пунктах Болехівської територіальної громади.З метою виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського)...

Увага! Громадські слухання!

ОГОЛОШЕННЯ! про проведення громадських слухань містобудівної документації щодо розроблення детального плану території для будівництва базової станції стільникового зв’язку ПрАТ «Київстар» по вул. Стрийська в м. Болехові 28 грудня 2021 року 0 14.00...

У міськвиконкомі завершують оновлення технічної документації на земельну ділянку під полігоном

Експлуатацію полігону твердих побутових відходів в урочищі «Криве» розпочали ще у 1998 році. Розпорядженням Болехівської міської ради від 17.09.1997 № 305-р було створено комісію з вибору земельної ділянки під міське сміттєзвалище. Згодом відповідне...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація