На Болехівщині таки розпочалася  посівна кампанія!
26 травень, 2022 0 Коментарів 726 Переглядів

На Болехівщині таки розпочалася посівна кампанія!

Попри низку перешкод у Болехівській територіальній громаді запрацювала всеукраїнська Ініціатива «Сади Перемоги»!

На засіданні сесії, яке відбулося 16 травня 2022 року, депутати міської ради надали в оренду земельні ділянки  для ведення товарного сільськогосподарського виробництва фермерським господарствам та фізичним особам-підприємцям, які звернулися до міської ради. Відповідно до вимог законодавства 24 травня 2022 року міський голова Іван Яцинин зареєстрував договори оренди у Калуській районній військовій адміністрації. І вже наступного дня фермерське господарство «Прикарпаття Агро» розпочало сівбу  сої. 

Тож, незважаючи на всі загрози, нині посівна у громаді триває. І це зараз важливо не тільки для аграріїв. Через повномасштабне вторгнення росії посівна кампанія має надзвичайно вагоме значення для усієї країни, оскільки на територіях, де тривають бойові дії, її не вдалося провести.

За слова аграріїв, в цілому погода сприяє посівній, бо соя любить тепло. Тому цю пізню яру культуру сіють тільки у прогрітий ґрунт. Коли температура ґрунту на глибині посіву сягає 10−12°С, то за достатньої кількості вологи, через 10−12 днів після посіву з'являються сходи.

Початок посівної кампанії у нашій громаді надихає і підтримує нашу віру в перемогу. Дякуємо аграріям та ЗСУ, які наближають нашу перемогу! Працюємо разом далі! Аграрії обов’язково збиратимуть урожай у вільній, незалежній Україні. Все буде Україна!

Довідково: 
Станом на 24.05.2022 на території Болехівської територіальної громади фермерськими господарствами, які мали у оренді земельні ділянки, та жителями громади засіяно 877,5407 гектарів землі ярими зерновими культурами ранньої групи та овочами. Серед них: овес – 10,5  га, горох -1,550 га, гречка -63,9223 га, кукурудза - 308,0684 га, соняшник - 172,6 га, соя - 185,9 га, картопля - 113,0 га, інші овочі - 17,0 га.

Болехівська міська рада нагадує про необхідність сплати земельного податку
Інші новини сер. 2022

Болехівська міська рада нагадує про необхідність сплати земельного податку

Болехівська міська рада нагадує громадянам, які мають у власності чи користуванні земельні ділянки, що в термін до 28 серпня 2022 року необхідно сплатити земельний податок. Плата за землю (земельний податок) нараховуються відповідно до Податкового...

В державі запущено ринок землі

В Україні з 1 липня 2021 року запроваджено ринок землі сільськогосподарського призначення. Перш за все кожна громада отримає право самостійно управляти земельними ресурсами, здавати їх в оренду, залучати інвесторів та створювати нові робочі місця...

У міськвиконкомі завершують оновлення технічної документації на земельну ділянку під полігоном

Експлуатацію полігону твердих побутових відходів в урочищі «Криве» розпочали ще у 1998 році. Розпорядженням Болехівської міської ради від 17.09.1997 № 305-р було створено комісію з вибору земельної ділянки під міське сміттєзвалище. Згодом відповідне...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація