Інформація про роботу служби у справах дітей виконавчого комітету Болехівської міської ради з 2022 рік
03 лют, 2023 0 Коментарів 353 Перегляди

Інформація про роботу служби у справах дітей виконавчого комітету Болехівської міської ради з 2022 рік

Захист прав та інтересів дітей і сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах

Реалізацію державної політики з питань соціального захисту дітей, запобігання дитячій бездоглядності і безпритульності, вчинення дітьми правопорушень, ведення обліку дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, усиновлених здійснює служба у справах дітей виконавчого комітету Болехівської міської ради. 
На обліку служби у справах дітей перебуває: 14 – дітей-сиріт та 14 – дітей, позбавлених батьківського піклування, з них: 26 – перебувають під опікою/піклуванням і проживають в сім’ях опікунів та піклувальників, 1 – прийомна сім’я, 1 – навчається в ВПУ № 13 м. Івано-Франківська. Знято з обліку у зв’язку з досягненням повноліття – 1.
Із 28 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на обліку, 3 – мають свою власну житлову частку, 25 проживають в будинках родичів та опікунів/піклувальників.
Із інших областей та районів на контролі служби перебуває 4 дітей даної категорії, вони навчаються в закладах загальної середньої освіти Болехівщини. З них: 3 дітей – мають статус внутрішньо переміщених разом із опікунами.
Із 28 дітей у закладах загальної середньої освіти навчається 23 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. В ПТУ, коледжах навчаються – 4 дітей. Дошкільнят – 1 дитина.
В закладах загальної середньої освіти Болехівщини діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування харчуються безкоштовно. 
Відповідно до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» в управліннях праці та соціального захисту населення 25 дітей, які перебувають під опікою та піклуванням отримують державну допомогу, 1 – на повному державному утриманні, 1 – прийомна сім’я, 1 – не отримує (його доходи перевищують розмір державної допомоги (пенсія по втраті годувальника, стипендія) . 
Усиновлених дітей Болехівщини іноземними громадянами не було. На обліку служби у справах дітей з питань усиновлення кандидатів немає. В даний період відбулося 1 внутрісімейне усиновлення. На контролі служби у справах дітей за місцем проживання перебуває 7 сімей, які усиновили 8 дітей. 
При Болехівському міськвиконкомі працює комісія з питань захисту прав дитини. Проведено 11 засідань комісії, розглянуто 46 питань щодо захисту прав дітей, з них 24 винесено на розгляд виконавчого комітету Болехівської міської ради та ухвалено відповідні рішення.
На обліку служби перебуває 3 дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. З батьками даної категорії сімей проводяться індивідуальні бесіди, анкетування, тренінги. Спільно з ювенальною поліцією обстежено 35 кризових сімей. На батьків складено 6 адміністративних протоколів, які направлено до суду.
Затверджена і діє міська цільова Програма соціального захисту і підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, захисту їх житлових прав, попередження дитячої бездоглядності та безпритульності на 2021-2025 роки з обсягом фінансування у цьому році 10,0 тис. гривень. 
До Різдвяних свят та свята Миколая для надання продуктових наборів та солодощів дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям, які опинилися в складних життєвих обставинах передбачено – 6,5 тис. грн. у 2021 році та 10,0 тис. грн. у 2022 році.
За сприянням спонсорів до Дня святого Миколая роздано 60 продуктових наборів та солодощі дітям-сиротам, дітям, позбавлених батьківського піклування та дітям із сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах.
Впродовж року за сприянням Болехівського територіального центру, приватного підприємця Шмега П. І., громадян Болехівщини – дітям із сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах (10 – сімей, 30 – дітей) надавалася допомога продуктами харчування, медикаментами, одягом, взуттям, гігієнічними наборами.
Діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування та діти, які перебувають в складних життєвих обставинах безкоштовно відвідували циркові вистави та атракціони.

Уряд посилює соціальний захист дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, яким

Вчора Урядом внесено зміни до ряду нормативно-правових актів України в частині надання можливості особам з числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, яким встановлено інвалідність, проживати у прийомних сім’ях, дитячих будинках...

Святий Миколай завітав до дітей Болехівщини

19 грудня християнський світ відзначає свято Миколая Чудотворця, який все життя присвятив милосердю. Тож ще за життя був названий батьком сиріт, удів і бідних. Тому і після смерті він прославився даром творення чудес, його стали називати...

Олексій Гончарук: Замість інтернатів як пережитку радянської системи ми створимо якісні умови для

Діти мають виховуватися у сім’ях. А інтернати, що залишилися у спадок ще з радянських часів, – будуть реформовані за європейськими стандартами. Про це сказав Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук на першому розширеному засіданні Координаційної...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація