ХОЧЕШ ЖИТИ В ЧИСТОМУ МІСТІ? ЗАПЛАТИ ЗА ВИВІЗ СМІТТЯ!
16 сер, 2024 0 Коментарів 40 Переглядів

ХОЧЕШ ЖИТИ В ЧИСТОМУ МІСТІ? ЗАПЛАТИ ЗА ВИВІЗ СМІТТЯ!

В нашій громаді послуги з вивезення твердих побутових відходів (сміття) надає ДП «Комунальник» ТзОВ «Стрийсільрембуд».

Всі знають, яка непроста сьогодні ситуація в країні.  Попри те, що здорожчало пальне, тарифи на вивезення сміття  залишилися незмінними. Долаючи  всі складнощі комунальне підприємство працює і виконує свою роботу. Ми з вами маємо чисте місто : громадські місця, центр та вулиці.

Вивезення сміття – це комунальна послуга, за яку треба платити. 

Шановні жителі нашої громади, ви платите за електроенергію, газ, воду, отож, будьте ласкаві, проявіть свою відповідальність і в цьому питанні.

Прохання до всіх підприємців та жителів громади – заплатіть за вивіз сміття! Викидайте сміття тільки в спеціалізовані контейнери, не засмічуйте  прилеглу територію розташування контейнерних майданчиків будь яким сміттям, в тому числі великогабаритними відходами (меблі, побутове обладнання, гілки дерев тощо), ремонтними відходами (залишки речовин, матеріалів, предметів, виробів, що утворилися під час переобладнання, перепланування або поточного ремонту у житловому будинку, квартирі), відходами будівництва і знесення споруд. Вивіз великогабаритних і будівельних відходів, гілля, листя, трави можна окремо замовити в Болехівському комбінаті комунальних підприємств.

Також повідомляємо вас про те, що на виконання ст. 7, п. 1 ст. 25 Закону України «Про житлово–комунальні послуги» індивідуальний споживач зобов’язаний укладати договори про надання житлово-комунальних послуг у порядку і випадках, визначених законом . У зв’язку з цим, з 1 січня 2020 року укладання договору на вивіз побутових відходів є обов'язковим для усіх.
 Згідно з чинним законодавством України, а саме: відповідно до пункту 2 статті 31 Закону України «Про управління відходами» власники або утворювачі побутових відходів укладають договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів та здійснюють оплату таких послуг.

        При виявленні фактів порушення Правил благоустрою уповноважені на те особи мають право складати протоколи, в яких фіксуватимуться дані порушення і на підставі яких буде відкриватись адміністративне провадження.
 Згідно зі ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення правил у сфері благоустрою населених пунктів тягне за собою накладення штрафу:

- на громадян – від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян;
 - на посадових осіб, громадян - суб’єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Тобто, відсутність договору на вивезення побутових відходів фізичної особи, юридичної особи, підприємця є порушенням Законів «Про управління відходами», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів» і тягне за собою адміністративну відповідальність.

Якщо у вас виникають питання щодо вивозу побутових відходів звертайтесь до ДП «Комунальник» ТзОВ «Стрийсільрембуд» за адресою м. Болехів, вул. Коновальця, 2а другий поверх.

Будьте відповідальними жителями нашої громади!

Заключаємо договори на вивіз побутових відходів!

Укладання договору на вивіз твердих побутових відходів є обов’язковим! У нашій Болехівській територіальній громаді послугою з вивезення твердих побутових відходів користується кожен. Однак є громадяни, які категорично відмовляються від укладання...

Кожен повинен сплачувати за вивіз сміття

Шановні жителі Болехівської громади ! Законодавством України передбачена необхідність укладання договорів на вивезення сміття. Відповідно до ч. 2. ст. 35-1 Закону України «Про відходи» власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел...

Вивіз сміття від населення: проблеми!

Однією важливою діяльністю в Болехівській територіальній громаді є збирання, вивезення та зберігання твердих побутових відходів. Здавалося б, така звичайна та непомітна робота, але тільки завдяки вчасному вивозу твердих побутових відходів ми маємо...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація