Відбулася чергова сесія міської ради: коротко про головне
17 лип, 2024 0 Коментарів 99 Переглядів

Відбулася чергова сесія міської ради: коротко про головне

Сьогодні, 17 липня 2024 року, відповідно до розпорядження міського голови Івана Яцинина, відбулося засідання чергової 44-ї сесії Болехівської міської ради.

На засідання прибув 21 депутат із 26 обраних. Участь у роботі сесії взяли керівники та спеціалісти управлінь, відділів виконавчого комітету, старости старостинських округів, громадськість.

Засідання розпочали із вшанування пам’яті загиблих захисників України, що поклали своє життя в боротьбі з російським агресором, хвилиною мовчання.

На порядок денний засідання було винесено 63 питання. Його депутатський корпус ухвалив зі змінами, знявши з розгляду проєкт рішення щодо затвердження структури та штатної чисельності закладів культури виконавчого комітету Болехівської міської ради.

Всі інші пропозиції до порядку денного, подані міськими обранцями, не знайшли підтримки у більшості колег.
У зв’язку з внесенням змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування депутати внесли зміни до Регламенту Болехівської міської ради VIII демократичного скликання та Положення про постійні комісії Болехівської міської ради VIII демократичного скликання.

Відтак обранці внесли зміни до  бюджету Болехівської міської територіальної громади  на 2024 рік. Враховуючи протокол постійної комісії обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій», листи керівників установ, організацій, начальників управлінь та відділів виконавчого комітету, виділено 150,0 тис. гривень на придбання лавок та столів для Болехівського ліцею №2 «Науковий», 80,0 тис. гривень для закупівлі мультимедійного обладнання для Болехівського ліцею №1 «Академічний» та Болехівського ліцею №2 «Науковий».

400,0 тис. гривень спрямували на придбання матеріалів для ремонту внутрішньої мережі теплопостачання в закладі дошкільної освіти «Веселка», 69 тис. гривень - на ремонт каналізаційної системи Міжрічанського ліцею.  60,0 тис. гривень виділили для проведення ремонту фасаду храму Релігійної громади (парафія) Святої Великомучениці Параскеви УГКЦ м. Болехова. Крім цього, документом здійснили перерозподіл бюджетних призначень по головних розпорядниках коштів. Зокрема, на утримання та навчально-тренувальну роботу дитячо-юнацької спортивної школи виділено 60,0 тис. гривень, а також на продукти харчування для закладів освіти понад 750 тис. гривень.
У ході засідання затвердили звіт про виконання  фінансового плану комунального некомерційного підприємства «Болехівська центральна міська лікарня» за I квартал 2024 року, внесли зміни до плану, а також затвердили  фінансовий документ комунального некомерційного підприємства на 2025 рік. Отримав підтримку обранців і фінансовий план Болехівського комбінату комунальних підприємств на 2025 рік.
Депутати також внесли зміни до структури комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медичної допомоги», увівши до неї новий підрозділ - відділ з інфекційного контролю. 

Підтримали депутати й проєкт рішення щодо визнання такими, що втратили чинність рішення міської ради, що стосувалися діяльності комунального некомерційного підприємства «Болехівська центральна міська лікарня».

Схвальними рішеннями міські обранці надали матеріальні допомоги військовослужбовцям, які беруть участь у бойових діях для забезпечення  заходів з національної безпеки  і оборони України, рідним загиблих військових  до роковин трагедії, рідним безвісти зниклих захисників.

До міської Програми підтримки сімей загиблих, зниклих безвісти, постраждалих учасників Революції Гідності, осіб, які  залучалися та брали безпосередню участь у бойових діях, здійсненні заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії російської  федерації   проти України, починаючи  з 20 лютого 2014 року, на 2024-2025 роки внесли зміни. Зокрема, доповнили перелік осіб, яким надаватиметься допомога з міського бюджету. Від 5 до 20 тисяч гривень зможуть отримати особи, які братимуть участь у будівництві фортифікаційних споруд, що розташовані на важливих (загрозливих) напрямках.

Депутатський корпус затвердив Положення про Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Болехівської міської ради. А також погодив перейменування двох відділів виконавчого комітету Болехівської міської ради.
На засіданні  затвердили Примірний договір оренди нерухомого або іншого окремого індивідуально визначеного майна, що належить до комунальної власності Болехівської територіальної громади та Примірний договір про відшкодування витрат балансоутримувача на утримання орендованого майна (у тому числі місць загального користування та прибудинкової території) та надання комунальних послуг орендарю.
У новій редакції затвердили Програму розвитку туризму Болехівщини на 2021-2025 роки, доповнивши перелік заходів,  джерела та обсяги фінансування.
У зв'язку з перейменуванням вулиці, на якій розташований Болехівський ліцей №2 «Науковий», внесено зміни до  Статуту   закладу та затверджено його в новій редакції.

Депутатський корпус розглянув та погодив й чималий блок земельних питань.
Докладніше з усіма ухваленими рішеннями можна ознайомитися на офіційному сайті Болехівської міської ради для поіменних голосувань за покликанням: https://www.vote.bolekhiv-rada.gov.ua/forums/xliv-%D1%81%D0%B5%D1%81%D1%96%D1%8F.257/

Позачергова 39-та сесія Болехівської міської ради не відбулася

Сьогодні, 9 січня 2024 року, відповідно до розпорядження міського голови Івана Яцинина, було відкрито засідання позачергової 39-ї сесії Болехівської міської ради. На засідання прибули 14 депутатів міської ради, керівники та працівники відділів,...

Чергова 37-ма сесія Болехівської міської ради завершила свою роботу

Сьогодні, 29 грудня 2023 року, відповідно до розпорядження міського голови Івана Яцинина відбулося друге пленарне засідання чергової 37-ї сесії Болехівської міської ради VІІI демократичного скликання. На засідання прибули 19 депутатів із 26 обраних....

Із сесійної зали

Вчора, 21 лютого 2023 року, під головуванням міського голови Івана Яцинина відбулася чергова 26 сесія Болехівської міської ради. Участь у її роботі засідання взяли 23 депутати міської ради. На порядок денний було винесено 106 питань. Перед початком...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація