У Болехові відзначили День Державного Прапора України та 32-гу річницю Незалежності нашої держави
24 сер, 2023 0 Коментарів 672 Перегляди

У Болехові відзначили День Державного Прапора України та 32-гу річницю Незалежності нашої держави

«Допоки світить праведна зоря, шануймо Прапор й землю України» - під такою назвою на площі Івана Франка відбувся урочистий захід з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України. 

В урочистостях взяли участь представники місцевої влади, управлінь, відділів міськвиконкому, громадськість міста. На площі було людно, усі одягли традиційний український одяг -  різнобарвні вишиванки, розшиті яскравими орнаментами, які милували око та нагадували про нашу українську етнічність.

Віршованими рядками захід відкрили ведучі Роксолана Бунчак, Ярослав Кіцул та наймолодші учасники заходу – мила і зворушлива дітвора.
Далі присутні мали можливість помилуватися композицією «Україна незламна» у виконанні солістки Оксани Чекаловської спільно з танцювальним колективом Болехівської мистецької школи та Будинку дитячої юнацької творчості (кер. В.Чучвич, А.Березан). 
Відтак під звучання Гімну України Державний Прапор підняв міський голова Іван Яцинин.

Очільник міста звернувся до всіх присутніх із  привітальним словом: «Наш Прапор – це символ нашої держави, що пройшов довгий, часом героїчний, часом трагічний шлях. Сьогодні під синьо-жовтим стягом відбувається найзапекліша в новітній історії боротьба за цінності демократії, за майбутнє, вільне від російських загарбників. Наша незалежність оплачена дорогою ціною – великою кількістю життів тих, хто боровся за ідею вільної України зі зброєю у руках і без неї. Вона і сьогодні оплачується життями наших захисників і захисниць, які зупинили навалу окупанта і наближають перемогу над російським агресором».

Іван Яцинин насамперед подякував нашим захисницям та захисникам за оборону нашої неньки-України від російського терориста. Побажав їм Божої опіки і швидкого повернення додому. Також слова вдячності звучали і для жителів громади, які докладають максимум зусиль для нашої перемоги. 

Слова вітання звучали і від протоієрея Болехівського деканату ПЦУ, настоятеля Собору Святих Жінок Мироносиць отця Івана Петріва та священника Болехівського деканату УГКЦ отця Романа Зозулі. Вони побажали всім присутнім віри в перемогу, подякували нашим захисникам за захист неба. 

Разом присутні на заході помолилися за Україну та військових. Хвилиною мовчання вшанували захисників, які поклали на вівтар смерті своє життя за нашу незалежність, свободу та щасливе майбутнє.
Привітав з Днем Державного Прапора та Днем Незалежності України, подякував за захист нашим янголам - охоронцям, які  захищають нас на небі, та тим, хто несе тяжку службу на передовій, Ігор Лутчин. 

Музичні вітання для присутніх звучали в цей день  від солістки Ярини Сингурин, струнного ансамблю мистецької школи (кер. Марта Мелень), квінтету Народного Дому (кер. Михайло Стецюк), народного аматорського жіночого ансамблю «Горицвіт» Народного Дому (кер. Марія Павлович), народного аматорського чоловічого ансамблю «Народні джерела» (кер. Ярослав Кіцул), народного аматорського колективу «Родина» (кер. Михайло Стецюк). 

Зворушливо, по-дитячому, але так впевнено прочитав вірш «Загадаю бажання» та виконав уривок з пісні «Червона калина» наймолодший учасник заходу Андрій Гафин. Серце радіє, коли бачиш та чуєш таких талановитих українців. Це щасливе майбутнє нашої країни!

У Болехові відсвяткували 31-у річницю незалежності України

Незалежність України, здобута багатовіковою боротьбою українського народу, є для українців міцним приводом для гордості та мотивацією для єдності. Особливо тепер, в умовах воєнного стану, коли наші мужні захисники та захисниці під жовто-блакитними...

У Болехові відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора

Сьогодні, 23 серпня 2021 року, на площі Івана Франка у Болехові відбулося урочисте віче під назвою «Символ незалежності і волі» з нагоди Дня Державного Прапора України. У святкових заходах взяли участь представники місцевої влади, управлінь,...

Як у Болехові святкували День Незалежності України

День Незалежності України – головне державне свято України, яке відзначається щороку 24 серпня на честь прийняття Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України, що прийнято вважати датою утворення держави Україна в її сучасному...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація