Від Русі до сьогодення
16 лип, 2024 0 Коментарів 257 Переглядів

Від Русі до сьогодення

Втретє цього року Україна відзначає День Української Державності. 🇺🇦Символічно це свято прив’язане до Дня хрещення Русі-України та встановлено Указом Президента з метою утвердження спадкоємності понад тисячолітніх традицій та історії українського державотворення, яка засвідчується першими згадками про заснування столиці Давньоруської держави – міста Києва та подіями, пов’язаними з діяльністю князя Київського Володимира.
Вчора, з цієї нагоди, біля пам‘ятного Хреста Героям ОУН-УПА та Алеї пам’яті Героїв Болехівщини відбулися урочистості за участю мешканців міста, рідних полеглих Захисників, представників влади, працівників управлінь, відділів міськвиконкому, установ, організацій міста та священнослужителів. 
Розпочався захід урочистим підняттям Державного Прапора під звучання Державного Гімну України🇺🇦🎵. Ведучі Марія Бобик та Тетяна Карачевська надали право підняти Державний Прапор України призерам міжнародних, всеукраїнських обласних та міських змагань та олімпіад Лук'яну Яцківу та Анастасії Мухопад.
Зі словами вітання до присутніх звернувся міський голова Іван Яцинин та отець Собору Святих Жінок Мироносиць ПЦУ Зеновій Петрів. Отець церкви Святої Великомучениці Параскевії УГКЦ Роман Зозуля освятив банери загиблим Героям з Болехівської територіальної громади.
Під час заходу хвилиною мовчання вшанували пам‘ять тих, хто віддав своє життя за нашу країну та Героїв земляків. А це - Артем Кулак,  Степан Уханський,  Микола Іванів, Богдан Янишин, Іван Прокіпчин, Василь Цибик, Роман Ринзак, Василь Гаїв, Мирон Мицак, Іван Василечко,  Андрій Федьків,  Петро Гав'як, Андрій Кваснишин, Микола Бомко, Святослав Кондрат,  Федір Рим,  Іван Дяків,  Володимир Кондрат, Володимир Корпан, Микола Ваків, Степан Корпан-Яцях,  Дмитро Ляуш, Іван Мандрик,  Євген Бодлак, Василь Ткач, Андрій Юзьків, Богдан-Михайло Вінчерський Степан  Павлюк, Ігор Пастух.
Квіти шани і вдячності від жителів громади до банерів борцям за Незалежність України поклали міський голова Іван Яцинин та ліцеїсти Болехівського ліцею №1 «Академічний».💐🌼🪻 
Художні номери виконали Тетяна Гірна та народний аматорський колектив «Горицвіт» Народного дому м. Болехова (керівник Марія Павлович). До глибини душі торкнулися читці Владислав Бартків, Анастасія Мухопад та ліцеїсти Болехівського ліцею № 1 «Академічний» Дарина та Ірина Кальмуки.
Слава кожному та кожній, хто бореться за нашу державу! 💙💛
Ми дякуємо і доземно кланяємось всім, хто став на захист нашої країни. Кожному, хто день за днем наближає нашу перемогу.

У Болехові урочисто підняли символ держави - Прапор України

Сьогодні, 23 серпня, Болехів, як і вся Україна, відзначає День Державного Прапора України. З метою вшанування багатовікової історії українського державотворення та державної символіки незалежної України, вранці біля будівлі міської ради, на площі...

У БОЛЕХОВІ ВІДЗНАЧИЛИ НОВЕ ДЕРЖАВНЕ СВЯТО — ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ

28 липня цього року Україна вперше відзначає День Української Державності. Символічно це свято прив’язане до Дня хрещення Русі-України, яке відзначалося у цей день протягом багатьох років. Свято встановлено Указом Президента Володимира Зеленського...

У Болехові відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора

Сьогодні, 23 серпня 2021 року, на площі Івана Франка у Болехові відбулося урочисте віче під назвою «Символ незалежності і волі» з нагоди Дня Державного Прапора України. У святкових заходах взяли участь представники місцевої влади, управлінь,...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація