Село Гузіїв відсвяткувало 618 річницю
09 сер, 2021 0 Коментарів 1 175 Переглядів

Село Гузіїв відсвяткувало 618 річницю

День села – це свято єднання, адже саме в такі моменти пробуджується у серцях любов до своєї малої Батьківщини, а кожен житель відчуває себе частиною великої родини. День села пов’язує минуле, сьогодення та майбутнє. Історія кожного населеного пункту є часточкою історії нашої громади. А цю історію люди творять щоденною тяжкою працею. І щоденна праця, відданість та любов до рідної землі заслуговують на глибоку повагу.
☀Сонячного недільного дня, 8 серпня 2021 року, завітало свято у село Гузіїв Болехівської територіальної громади.
?Ранковий святковий передзвін скликав людей до храмів, у яких цього дня відбулися святкові богослужіння за село та його жителів, за мир в Україні.
?‍♀️Впродовж дня наймолодші мешканці розважалися на гойдалках, веломобілях та у лабіринті. Продовжилося свято села спортивними змаганнями. О 15 годині стартували змагання з волейболу?‍♀️?, участь у яких взяли 6 команд з Гузієва, Болехова, Тисова та Кальни.
?Гостинно, запашним короваєм на вишитому рушнику зустрічали почесних гостей свята: міського голову Івана Яцинина та його заступників, старост старостинських округів Болехівської територіальної громади.
З вітальним словом до жителів Гузієва звернувся міський голова Іван Яцинин. «Бажаю вам миру, міцного здоров’я, родинного щастя, благополуччя і здійснення найзаповітніших мрій. Ми разом з вами будемо прикладати максимум зусиль, щоб ваше село розвивалося, оновлювалося і змінювалося на краще», – йшлося у привітанні голови громади.
Отець Ярослав та отець Роман привітали жителів Гузієва з днем народження їх рідного куточка та побажали єдності, Господнього благословення та процвітання Гузієву.  
Із теплими словами до своїх односельців звернулася староста Лідія Олевич. ?Вручила грамоти виконавчого комітету Болехівської міської ради за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу учасникам бойових дій АТО та окремим жителям села Гузієва - за активну життєву позицію і громадську діяльність та з нагоди святкування Дня села.
?Добрі слова привітань та подарунки від старости отримали батьки наймолодших жителів села Музичка Олега Володимировича та Пришлюка Павла Васильовича, найстарша пара-подружжя Степан Васильович та Ганна Іванівна Дички, найстарша жителька села Сеньків Олена Миколаївна та найстарший чоловік – Корпан Василь Степанович. Щирі слова у свою адресу почули жителі села, які 8 серпня відзначають свій день народження?, а це - Стефанська Марія Йосифівна, Шкамат Оксана Миколаївна та Сеньків Софія Іванівна.  
???Чудовий настрій всім глядачам протягом кількох годин дарували народний  аматорський колектив народної  пісні «Родина» Народного дому міста Болехова (керівник Михайло Стецюк), молодша вокальна група БК с.Гузіїв, солісти Микола Чикаловський, Софія Петрів, Ганна Прокіпчин, Софія Герило, Роксолана Гошовська, Аня Комарова, дуети Анатолій Ткач та Микола Чикаловський, Аліна та Софія Герило, Ольга Кондрат та Юлія Ткач.
Імпровізовану сценку «Баби Парася і Палазя» виконали переможці та призери всеукраїнських конкурсів, вихованці гуртка «Театральне мистецтво» міського Будинку дитячої та юнацької творчості, учні Гузіївської ЗОШ Марія Гарасим та Анастасія Чикаловська.
Гумореска «Як мені усе набридло!» прозвучала у виконанні призера міжнародних та всеукраїнських конкурсів, вихованця гуртка «Театральне мистецтво» міського Будинку дитячої та юнацької творчості, учня Гузіївської ЗОШ Максима Федишина.
Вірш жительки Гузієва Мар’яни Смоляк «Мій Гузіїв» прочитала Лілія Сеньків.
Своїми чаруючими голосами, артистизмом учасники додали усім присутнім гарного настрою.
??Учні Гузіївської ЗОШ, лауреати всеукраїнських конкурсів, вихованці колективу «Віночок» міського Будинку дитячої та юнацької творчості виконали хореографічну композицію «Щасливі діти».
?️‍♀️Після концерту відбулися змагання з перетягування канату та штовхання гирі. Всі переможці та призери були нагороджені грамотами та призами???.
Продовжився День села народними гуляннями та святковою дискотекою.

У Поляниці відсвяткували День села

День села Поляниці – це спільне свято, свято тих, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди у селі з особливим колоритом, традиціями й українською історією. Аби зберегти славні звичаї та традиції, примножити здобутки...

Село Міжріччя Болехівської територіальної громади відзначило 650 років

День села – особливе свято, яке об’єднує всіх, хто любить своє село, тих людей, чиєю працею воно створювалось. Кожне село має свою історію, свою дату заснування, яку відзначають. Цієї неділі, 25 липня 2021 року, 650-у річницю з дня першої письмової...

СЕЛО МОЄ - ДУШІ МОЄЇ СВЯТО. Тисову - 557 років!

Поміж високих гір, у вузькій долині, на берегах швидкоплинної гірської річки Сукіль розкинулось мальовниче село Тисів. Як і кожне давнє село, воно овіяне таємничими легендами і ніхто достеменно не може сказати, коли воно було засноване і звідки...

0 Коментарів

Авторизація