Продукти-вбивці
22 чер, 2023 0 Коментарів 663 Перегляди

Продукти-вбивці

Нерегулярне харчування і вживання продуктів, що містять шкідливі для організму речовини, стовідсотково забезпечує вам і вашому організму велику кількість захворювань — ожиріння, букет хвороб шлунково-кишкового тракту, хвороби серця та інші захворювання, що стосуються інших, життєво важливих органів.

Дуже часто найсмачніше - шкідливе. Отже, які ж продукти містять шкідливі речовини?
1. Чіпси, сухарики та ін. Їх шкідливість на організм важко заперечити. У них міститься суміш жиру і вуглеводів, барвників і замінників. Ще в них є лактоза, яка прискорює засвоювання кальцію, і ароматизатори з літерою Е - їх додають, щоб продукт не міняв свою структуру і не злежувався. Дивно, що сухарики та чіпси можна зберігати півроку і більше. Чіпси готують на гідрогенізованих жирах-через це порушуються природні функції клітин нашого організму, а також у чоловіків погіршується потенція.
А у жінок збільшується шанс захворіти на рак грудей і значно погіршити імунітет. І це ще далеко не весь перелік. У цей список можна віднести і картоплю фрі і всілякі гамбургери.

2. Солодкі газовані напої - це жахливий коктейль з цукру, газів і різних хімічних речовин. Багато хто, напевно, чув, що кока-колою (може із іншими подібними напоями) можна зчищати іржу і накип. П’єте колу з дитинства — справи у вашої печінки можуть бути гірше, ніж у алкоголіка зі стажем. Плюс до всьогосолодкігазованінапоїмістятьзанадтобагатоцукру, що також не додає здоров’я вашому організму. А після того, як ви вип’єте газовану воду, ви знову захочете пити. Такі напої викликають безпліддя та імпотенцію.
 
3. Різні чупа-чупси, жувальніцукерки та інша «смакота» – шкідлива тим, що в них є багато цукру,  барвників, замінників і хімічних речовин. Вони шкідливі для зубів.
4. Шоколадні батончики. Популярні у тих, хто любить швидко вгамувати голод. Чимала кількість калорій, цукор, ароматизатори та фарбники — ось їх склад.
5. Майонез. Цей продукт стоїть окремим рядком. У фабричному  майонезі міститься велика кількість незасвоюваних  жирів, вуглеводів, консерваторів, емульгаторів, а також в ньому є барвники, замінники і інші «корисні» речовини.
6. У кетчупі  і в соусах  можна знайти генно-модифіковані продукти і не тільки.
7. Супи, сніданки, обіди, локшина швидкого приготування. Не зовсім зрозуміло, як це можна їсти, та ще і на постійній основі.
8. Всі пам’ятають фразу «сіль-біла смерть». Сіль (в більших, ніж треба, кількостях - від 25 гр. на день) порушує кислотно-лужний баланс у вашому організмі, «допомагає» накопичувати організму токсини, підвищує кров’яний тиск. 
9. Алкоголь. У невеликих кількостях майже не шкідливий. А ось калорійність алкоголю, його вплив на нирки, печінку, на нервову систему, на мозок важко переоцінити. Все говорить про те, що це просто отрута. Ось лише деякі захворювання і наслідки від постійного вживання алкоголю, які можна придбати: гепатит, цироз, асцит, ураження мозку, анемія, імпотенція і багато-багато інших. 
Неправильне харчування, вживання в їжу шкідливих продуктів стовідсотково забезпечує організму велику кількість захворювань. Насичення організму генно-модифікованою продукцією, барвниками, замінниками, хімічними речовинами повільно, але вірно руйнує кожного, у кого в раціоні є ці продукти. З часом організм перестає сигналізувати про те, що ви вживаєте шкідливе  і звикає. Система оповіщення перестає працювати і ви просто не помічаєте, що їсте шкідливі продукти.
Намагайтесь харчуватися розумно!
Щоденно вживайте близько 1,5 літри води, фруктових соків. Вживайте менше цукру, жирної їжі, обмежуйте споживання смаженого м'яса, масла, ковбаси, сосисок, сметани, сиру, майонезу і Ваше здоров'я буде міцнішим.

Юліана КОНИК, начальник Долинського відділу Калуського районного відділу ДУ «Івано – Франківський ОЦКПХ МОЗ»                         

Вітамін D взимку: чи потрібно вживати для профілактики?
Інші новини січ. 2023

Вітамін D взимку: чи потрібно вживати для профілактики?

Більшість вітаміну D ми отримуємо завдяки впливу сонячних променів, тому його ще називають “вітаміном сонця”. Взимку світловий день коротший, сонячних днів мало, а через холодну погоду ми рідше буваємо на вулиці. Саме у цей період кількість вітаміну...

7 червня – Всесвітній день безпеки харчових продуктів
Інші новини чер. 2021

7 червня – Всесвітній день безпеки харчових продуктів

Щороку 7 червня відзначається Всесвітній день безпеки харчових продуктів. Європейський Союз визначив безпечність харчових продуктів одним з головних пріоритетів своєї політики. Небезпечні продукти харчування, що містять хвороботворні бактерії,...

Культура харчування вбереже наше здоров’я
Інші новини гру. 2020

Культура харчування вбереже наше здоров’я

Вже скоро українці святкуватимуть Новий рік та Різдво Христове. Як заведено, до свят наш народ готується старанно та особливо, люди вважають, що святковий стіл має бути багатим різними стравами та смаколиками, які не завжди є корисними. Але...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація