А ми до Києва на вишкіл!
26 бер, 2015 0 Коментарів 650 Переглядів

А ми до Києва на вишкіл!

Ще тільки в середу до молодіжної громадської організації «Сонячна Січ» надійшло запрошення від братньої громадської організації «Тулумбас» взяти участь у першому дитячо-юнацькому військово-спортивному патріотичному вишколі Українського козацтва “ТУЛУМБАС”, а вже у неділю 23 дитини від м.Болехова під наглядом трьох супроводжуючих вирушили до Києва. Вкластися у такі короткі терміни було б не можливо без активного сприяння міської влади у особі Ігоря Герецького, допомоги у пошуку дітей для вишколу та наданні автобусу для перевезення директором Прикарпатського лісогосподарського коледжу Юрієм Черневим,  організації у проходженні медогляду дітьми в найкоротші терміни головним лікарем Болехівської ЦМЛ Любомиром Парахоняком, а також дирекції Підберезької ЗОШ, котра з розумінням поставилася до нашого прохання та допомогла відправити окрім 15 студентів коледжу іще 8 учнів.
Даний вишкіл проходиться за підтримки Адміністрації Президента України, Київської міської державної адміністрації, Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації, Департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації, Дніпровської районної в м.Києві державної адміністрації та Білоцерківської районної державної адміністрації із 23 по 29 березня 2015 року. Участь у ньому візьмуть понад 200 дітей із Донецької, Луганської, Івано-Франківської, Волинської, Київської областей та м.Києва. 
Одним з найголовніших та найактуальніших завдань вишколу є об’єднання дітей Сходу та Заходу, донесення до них розуміння того, що Дніпро – це не кордон між двома світоглядами, а просто красива річка, котра протікає в єдиній та неподільній українській державі.
Ми не могли завітати до своїх друзів без гостинців. Козаки "Сонячної Січі" вкотре привезли із собою допомогу "Труханівській Січі" у вигляді одягу, закруток та консервів.
Одразу із першого дня всі приїжджі активно взялися до роботи. Після шикування діти самотужки встановлюють 5 наметів в яких, на протязі тижня, житимуть по 40 чоловік (чота) розподілених за віковою ознакою. У кожній палатці визначають старшого. Окрім того у кожній палатці діє поділ на десятки, якими керують власні старші. Без втручання дорослих (дорослі тільки наглядають) діти облаштовують власний побут: забезпечують буржуйку у палатці дровами, визначають графік чергування на кухні, нічних вартових, тощо.
У клопіткій праці проходить відкритя табору. Всі виснажені, проте готові із радістю зустріти наступний день.
Вівторок почався із традиційної зарядки і сніданку. Після цього стартувала цікава та насичена програма вишколів. Діти, під пильним наглядом інструкторів, навчалися азів бою на шаблях, хитрощів ножового бою, техніки рукопашного бою та кунг-фу, долали доволі складну та цікаву смугу перешкод, слухали лекцію по зброї та навчалися розбирати і збирати автомат, а також забавлялися веселою рухливою грою стрільби з лазертеків. Доповнювали колорит Труханового острова польові сніданки, обіди та вечері.
У середу, після зарядки та сніданку вишкільний дитячий табір, який організували козаки на Трухановому острові, відвідав Мер Києва Віталій Кличко. Він поспілкувався з дітьми і відзначив, що вишкіл і спортивна підготовка дуже корисні. "Я сьогодні зранку вже зробив зарядку, поплавав в Дніпрі, хоча вода ще трохи холодна. Ми тут зробимо гарний табір. Будете вчитися будувати човни, плавати по Дніпру, захищати слабких. Найголовніше для вас зараз - гарно вчитися і бути здоровими, сильними та гармонійно розвиненими", - сказав Віталій Кличко дітям.
Потім всі разом з мером заспівали гімн України.
Кличко також розповів, що сьогодні його брат Володимир Кличко святкує День народження та готується в тренувальному таборі до наступного бою, який відбудеться 25 квітня у Нью-Йорку. Діти заспівали Володимиру "Многая літа", а Віталій відзняв це на телефон і відправив привітання дітей брату.
Переповнені позитивом учасники табору перейшли до денної програми вишколу. Найменша чота проходила майстер клас з малювання, тоді як старші діти позмагалися у спортивному орієнтувані. Кожній команді було роздано карту частини Труханового острова, на якій точками на папері і прапорцями на місцевості були позначені три пункти. Перемогу здобували ті, хто швидше відшукає всі прапорці. Болехівчани зуміли відвідати тільки 2 точки, проте і такий скромний результат дозволив їм стати кращими у даному виді.
Після обіду, 4 автобуси, які надала иївська адміністрація звозили дітей на екскурсію в етнографічне село на Київщині (гідропарк). На місці їх зустріли 7 тренерів, котрі, спочатку, ознайомили всіх присутніх з давніми українським традиціями та історією гідропарку, а згодом, розподілили дітей по вікових категоріях. Троє з них організували проведення із найменшими дітьми рухливих ігор та різноманітних естафет. Решта дітей, за бажанням, могли позайматися із тренером по футболу, баскетболу, або ж проявити себе на турніках чи першому в світі тренажерному залі під відкритим небом.
Закінчувався третій день вишколів у живому колі друзів на Трухановому острові під ритмічне потріскування вогнища та мелодійний спів бандуриста Тараса Селенка, котрий завітав у гості до козаків.
Половина насиченого та цікавого тижня закінчилася. Виснажені та втомлені діти розбрелися по палатках, щоб відпочити як слід та бадьоро зустріти прийдешній день, котрий вже приготував безліч нових цікавих сюрпризів.


У с.Підбереж пройшов відкритий патріотичний вишкіл для молоді

17 квітня 2016 року молодіжна громадська організація «Сонячна Січ», в рамках реалізації проекту «Національно-патріотичне виховання» Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції "Відповідальність починається з мене", провела великий відкритий...

Патріотичний велопробіг «Пам'яті нескорених»

Сонячного недільного ранку, 22 травня, зібралися на велосипедах представники Моршина, Стрия, Дрогобича, Болехова, Долини у центрі Моршина для участі у патріотичній акції під назвою «Пам'яті нескорених» в рамках святкування Дня Героїв та для...

У Болехові пройшли військово-спортивні, національно-патріотичні змагання «Воїн»

4 жовтня 2019 року на території Прикарпатського лісогосподарського коледжу пройшли військово-спортивні, національно-патріотичні змагання «Воїн» присвячені святкуванню 648-ї річниці м.Болехова. На жаль, бажання взяти участь у даному заході виявили...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація