Рішення Уряду дозволить уникнути заборгованості з виплати заробітної плати освітянам Прикарпаття
14 гру, 2020 0 Коментарів 413 Переглядів

Рішення Уряду дозволить уникнути заборгованості з виплати заробітної плати освітянам Прикарпаття

Понад 51 млн грн видатків освітньої субвенції буде перерозподілено між місцевими бюджетами, щоб не допустити виникнення заборгованості із заробітної плати педагогам. Відповідне рішення Уряд ухвалив 9 грудня 2020 року.
Перерозподіл дасть змогу уникнути виникнення заборгованості з виплати заробітної плати педагогам закладів загальної середньої освіти окремих адміністративно-територіальних одиниць Вінницької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Одеської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької та Чернігівської областей.
Згідно з рішенням, буде перерозподілено 51 млн 629,8 тис. грн видатків освітньої субвенції між місцевими бюджетами в межах видатків відповідного регіону, а також розподілено резерв освітньої субвенції в сумі 4 млн 679,8 тис. грн.
Крім того, перерозподіл обсягу освітньої субвенції за рахунок резерву здійснюється через виявлені неточності у даних, які виникли при поданні статистичної звітності та вплинули на формульний розрахунок обсягів освітньої субвенції.
Нагадаємо, в проект Держбюджету-2021 закладено підвищення рівня оплати праці для освітян у наступному році. Зокрема, на 20% заплановано збільшення посадових окладів (ставок заробітної плати) з 1 січня 2021 року.

Освітня галузь Прикарпаття цьогоріч отримала понад 189 мільйонів гривень на розвиток

Галузь освіти у 2020 році отримала достатню і вагому підтримку у вигляді субвенцій з державного бюджету, а також як співфінансування за рахунок місцевих бюджетів. Про це сьогодні йшлося під час онлайн-наради під керівництвом заступника голови...

Освітяни Болехівщини вийшли на пікет з вимогами до органів центральної влади

Вчора, 29 вересня 2020 року, працівники освіти Болехівської міської ради, вийшли на пікет з вимогами до центральної влади здійснити перерахунок освітньої субвенції для міста та виплачувати заробітну плату в повному обсязі без порушення термінів її...

Упродовж 2021 року зарплати освітян збільшаться майже на 30%, – Сергій Шкарлет

Упродовж 2021 року зарплати освітян порівняно із серпнем 2020 року збільшаться майже на 30%. Відповідні кошти вже закладені до проєкту Державного бюджету України на 2021 рік. Про це повідомив т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет під...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація