Проведення мединого огляду працівників у період дії воєнного стану: роз’яснення Держпраці
25 травень, 2023 0 Коментарів 236 Переглядів

Проведення мединого огляду працівників у період дії воєнного стану: роз’яснення Держпраці

Із  24 лютого 2022 року в Україні діє воєнний стан. Але за цією підставою роботодавець не може перенести строк проведення медогляду працівників чи допустити до роботи працівника, який медогляд не пройшов.
    Відповідно до ч.1 ст.17 Закону від14.10.1992 № 2694 - XII «Про охорону праці», ст.169 КЗпП роботодавець зобов’язаний за свої кошти забезпечити фінансування та організувати проведення.
  • попереднього(під час прийняття на роботу)
  • періодичних(протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі, щорічного обов’язкового медогляду осіб віком до 21 року.
     Процедуру проведення медоглядів працівників визначено Порядком проведення медичних оглядів працівників певних категорій, який затверджено наказом МОЗ від 21.05.2007 № 246.
      Роботодавець несе відповідальність за своєчсність проходження працівниками обов’язкових медоглядів і за шкідливі наслідки для здоров’я праціників, спричинені допуском до роботи осіб, які не пройшли обов’язкових медоглядів.

Атестація робочих місць за умовами праці у разі наявності вакантних посад: роз’яснення Держпраці

Відповідно до Порядку від 01.08.1992 № 442, атестацію робочих місць проводить атестаційна комісія організації, склад і повноваження якої визначається наказом в строки, передбачені колективним договором, але не рідше одного разу на 5 років. За...

Види відпусток без збереження заробітної плати в період воєнного стану: роз’яснення від Держпраці.

Роботодавець на прохання працівника може надати йому таку відпустку без обмеження тривалості, але на період воєнного стану, проте може і відмовити. В разі надання відпустки за такою підставою час перебування в ній зараховується до стажу роботи , що...

Корисна інформація для роботодавців і найманих працівників

Задекларована праця – трудові і соціальні права Працювати за трудовим договором – вигідно! Трудове законодавство гарантує найманому працівнику здорові та безпечні умови праці, оплачувані відпустки й лікарняні. Ви можете розраховувати на допомогу в...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація