Послаблення карантину не означає його повну відміну, – Віталій Федорів
13 травень, 2020 0 Коментарів 526 Переглядів

Послаблення карантину не означає його повну відміну, – Віталій Федорів

У порівнянні з попередніми тижнями на Івано-Франківщині спостерігається зниження показників виявлення нових випадків інфікування COVID-19. На цьому під час чергового онлайн-брифінгу щодо ситуації із поширення коронавірусної інфекції на Прикарпатті наголосив голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів.
За останню добу, повідомив посадовець, проведено 228 ПЛР-досліджень, при цьому підтверджено захворювання в 11 жителів області. Також зменшується кількість пацієнтів, які поступають до лікарень з підозрою на COVID-19. Впродовж минулої доби зафіксовано 15 таких випадків.
Загалом з початку фіксації захворювання на Прикарпатті налічувалося 4 тисячі підозр на COVID-19, загальна кількість захворілих прикрапатців на сьогодні 1144, з них 334 одужали. У 20 випадках захворювання фіксували у дітей, 10 з них уже отримали по два негативних результати на наявність коронавірусної інфекції.
Не зафіксовано впродовж останньої доби жодного випадку захворювання серед медичних працівників. У той же час серед захворілих медиків у 149 випадках підтверджено виздоровлення двома негативними ПЛР-тестами.
Водночас в нашій області зафіксовано й 63 випадки захворювання на COVID-19, які завершилися летально.
На переконання очільника ОДА, стабілізація ситуації із поширенням коронавірусу є результатом дотримання карантинних заходів. Він звернувся до мешканців Івано-Франківщини з проханням дотримуватися встановлених правил карантину, соціальної дистанції, маскового режиму тощо, а також до представників бізнесу, які розпочали роботу в дозволених галузях, щодо дотримання санітарно-гігієнічних вимог. Послаблення карантину не означає його повну відміну – підкреслив Віталій Федорів.

Стан захворюваності на COVID-19 обговорили під час брифінгу в ОДА
Охорона здоров'я травень. 2020

Стан захворюваності на COVID-19 обговорили під час брифінгу в ОДА

Сьогодні на онлайнбрифінгу перший заступник голови обласної державної адміністрації Марія Савка розповіла про стан захворюваності на COVID-19 та актуальні питання боротьби з цією недугою. Так, за минулу добу лабораторними установами області...

Ситуація із поширенням коронавірусу в області є однією найскладніших в державі

На сьогодні в області лабораторно підтверджено 401 випадок захворюваності на COVID-19. Зокрема, виявлено інфекцію у п’яти прикарпатських дітей. «За минулу добу на Прикарпатті на коронавірус захворіло 45 людей, в тому числі одна десятилітня дівчинка...

Віталій Федорів: Найближчим часом Прикарпаття отримає медичні засоби для виявлення та боротьби з

Сьогодні вночі до Києва із Китайської Народної Республіки прибув літак Збройних сил України, на борту якого було два види тестів для виявлення COVID-19, засоби індивідуального захисту, апарати штучної вентиляції легень. Про це сьогодні під час...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація