У Болехові відзначили День захисників і захисниць України та День міста
02 жов, 2023 0 Коментарів 376 Переглядів

У Болехові відзначили День захисників і захисниць України та День міста

Вперше 1 жовтня в Україні відзначали День захисників і захисниць України, День створення Української Повстанської Армії та День козацтва. Їх об’єднує важливе для українського народу свято – Покрова Пресвятої Богородиці, яка з давніх-давен була покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань.

Цього року державні та церковне свята збіглися із ще однією дуже важливою датою для Болехівської територіальної громади, адже щороку у першу неділю жовтня у Болехові відзначають День міста. Цьогоріч нашому місту виповнилося вже 652 роки.

З нагоди відзначення усіх свят у Народному домі м.Болехова відбувся урочистий захід. Привітав усіх присутніх міський голова Іван Яцинин, побажавши, щоб усі ми були дружні і єдині, щоб наші старання, прагнення, сили і надії допомагали розвиватися і процвітати нашому місту, щоб Божа Матір була прихильною до кожної родини, до нашого рідного міста, до нашої України.

Опісля Іван Васильович вручив медалі Івано-Франківської обласної ради «Лицар бойового чину» рідним військовослужбовців з Болехівської громади, які за захищали і захищають нашу державу на Сході України. Грамоти виконавчого комітету Болехівської міської ради з нагоди Дня міста вручив педагогічним працівникам та волонтерам, які від початку повномасштабного вторгнення допомагають військовим, а також переможцям конкурсу, який приурочили Дню захисників та захисниць України.

Відтак зі сцени Народного дому вітали народний аматорський чоловічий колектив "Народні джерела" (керівник Ярослав Кіцул), чоловічий вокальний квінтет (керівник Михайло Стецюк), вокальне тріо Болехівської мистецької школи, народний жіночий вокальний ансамбль "Горицвіт" МНД (керівник Марія Павлович), інструментальний оркестр Болехівської мистецької школи (керівник Марта Мелень), дует Романа Стецюка та о.Володимира Савчина, солісти Максимко Матійчин, Оксана Чекаловська та читці Анастасія Гаїв, Марія та Оксана Півень.

У фойє Народного дому усі охочі могли переглянути виставку, на якій були представлені кращі роботи міського конкурсу образотворчого мистецтва серед учнів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів «Захисники України – від козаків до сучасності», який проводився у рамках відзначення Дня захисників і захисниць України, Дня Українського козацтва, 81-ї річниці створення УПА та Дня міста.

Після вшанування Дня захисників та захисниць України відбулася панахида за загиблими Героями біля Алеї пам’яті. 

У Болехові відзначили День міста

День міста в Болехові відзначають в першу неділю жовтня. Цьогоріч йому виповнилось 651! Багато років поспіль у цей день у місті було дуже людно і весело. Атмосфера Дня міста збирала жителів, друзів та гостей на святкову ходу, фестиваль, концерт....

У Болехові відбулося віче до Дня захисників і захисниць України, 79-ї річниці створення УПА та Дня

14 жовтня, у величне храмове свято Покрови Пресвятої Богородиці відзначаємо День захисників і захисниць України, 79-у річницю створення Української Повстанської Армії та День Українського козацтва. Сьогодні, у переддень свята, у Болехові відбулося...

У Болехові відсвяткували День захисника України, День Українського козацтва та 77-у річницю

14 жовтня в День святкування Покрови Пресвятої Богородиці в м.Болехові на Співочому полі відзначали День захисника України, День Українського козацтва та 77-у річницю створення УПА. З нагоди цього свята біля пам’ятного Хреста Героям ОУН-УПА...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація