У Болехові вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні та нинішніх борців за Україну
20 лют, 2024 0 Коментарів 156 Переглядів

У Болехові вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні та нинішніх борців за Україну

Щорічно, 20 лютого, в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні. Це не просто офіційна подія в календарі, а особливий момент, коли відбулася незворотна зміна у відносинах між владою і суспільством. Момент, коли зламалися старі корупційні шаблони та сформувалася чітка політика протидії спрямованості на Росію в зовнішньополітичному курсі. Ціллю Революції Гідності було досягнення свободи та демократії, й це коштувало нам кривавої жертви Героїв Небесної Сотні. 

Цьогоріч виповнюється 10 років з того трагічного дня на Майдані Незалежності в Києві, коли нелюди рашистської подоби   розстрілювали учасників Революції Гідності. У 2024 році вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні відбувається під лозунгом "Залишаємося гідними своїх Героїв". 

Аби вшанувати полеглих, залишатися відданими пам'яті Героїв, їхньому героїзму, на Співоче поле в Болехові, до Хреста Героям ОУН-УПА, прийшли учасники Революції Гідності, родини загиблих борців за незалежність, ветерани, представники влади, вчителі та учні освітніх закладів міста, громадськість. 

Віче-реквієм «Імена їх народ не забуде, у безсмертя вони відійшли» розпочали ведучі Ярослав Кіцул та Оксана Півень зворушливими словами про ті буремні  події, які відбувалися на Майдані 10 років тому. Вони закликали присутніх «рости, жити і пам’ятати справжніх Героїв України,   Героїв Небесної Сотні. Бо вшанування їхньої пам’яті – це не просто наш святий обов’язок, це наша шана і гордість за справжніх Героїв!».

Про значущість демократичних змін у суспільстві, відважність, стійкість та незламність нашого народу під час Революції Гідності та російської війни проти України говорив міський голова Іван Яцинин. У своєму зверненні до присутніх він також висловив велику вдячність героїзму нових Героїв України, що на даний час відстоюють незалежність, суверенітет та територіальну цілісність нашої держави. 

Зворушливо прозвучали музичні твори у виконанні солістів Яни Стефанів та   Сергія Половинка. Чуттєво до сліз прочитали віршовані рядки ліцеїсти Болехівського ліцею № 1 «Академічний».

На знак пам’яті про Героїв, які поклали своє життя за свободу нашої держави, міський голова Іван Яцинин та вихованці  Болехівського ліцею № 1 «Академічний» поклали квіти до підніжжя банерів загиблих Героїв.

Зі словами скорботи та пам’яті про невинно вбитих майданівців та жертв російсько-української війни, які віддали своє життя за гідність, честь та свободу українського народу звернувся до присутніх отець Собору Святих Жінок Мироносиць ПЦУ Зеновій Петрів. 

На знак світлої пам’яті про Героїв учасники заходу вшанували хвилиною мовчання усіх загиблих учасників тих та нинішніх подій, які поклали своє життя за свободу нашої держави.

Поминальний молебень за вбитими на Майдані та у російсько-українській війні спільно відслужили отець-декан Болехівського деканату УГКЦ Василь Дзяйло, отець Роман Зозуля та отець Зеновій Петрів. 

У своєму зверненні до присутніх отець-декан Василь Дзяйло закликав усіх залишатися собою, плекати в собі  мужність та відвагу жити чесно й у правді, огортати молитвами Героїв Небесної Сотні та усіх Героїв, які віддали життя заради доброго майбутнього, і не втрачати надії на те, що мирний час настане.

Чітка громадянська позиція та готовність відстоювати її до кінця – це ті якості, які мали Герої Небесної Сотні та які гідно наслідують наші захисники сьогодні. Герої Небесної Сотні та всі, кого ми втратили через вторгнення росії, через терор, розв’язаний окупантами, загинули за Батьківщину. Описати глибину трагедії та болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. Але треба пам’ятати, що Герої не вмирають, вони живі доти, доки ми їх пам’ятаємо.

Світла і вічна пам'ять Героям України!

У Болехові відбулося віче-реквієм, приурочене Дню Героїв Небесної Сотні

Щорічно 20 лютого, в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні. У цей день згадують про подвиг учасників Революції гідності 2013-2014 років та вшановують пам’ять загиблих під час протестів. Революція гідності є однією з наймасштабніших подій у...

У Болехові відбулося віче, приурочене Дню пам’яті Героїв Небесної Сотні

20 лютого Україна вшановує тих, хто став символом нескореності українського духу, хто ціною власного життя відстоював наше майбутнє та європейський вибір держави, назавжди змінивши хід історії нашої держави. Саме в ці дні вісім років тому під час...

У День Гідності та Свободи вшанували Героїв України та Майдану

День Гідності та Свободи – одне зі знакових державних свят у новітній історії України. Воно приурочене двом революціям в Україні – Помаранчевій революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. Щороку День гідності та свободи українці відзначають...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація