У 209-ту річницю від дня народження Великого Кобзаря в установах культури вшанували його пам‘ять
10 бер, 2023 0 Коментарів 258 Переглядів

У 209-ту річницю від дня народження Великого Кобзаря в установах культури вшанували його пам‘ять

9 березня Великому Кобзарю, пророку і батьку українського народу Тарасу Григоровичу Шевченку - 209 років. У цей день учні і викладачі художнього відділенняКЗ «Болехівська мистецька школа» віддали шану Генію українського народу, поклавши квіти до погруддя поету, яке встановлене на подвір‘ї школи у 2019 році та оформивши виставку робіт за творами Шевченка.

У Болехівській центральній міській бібліотеці впродовж дня, за участю небайдужих болехівчан, проходили літературні читання «І лине над землею Шевченкове слово» https://fb.watch/jaDeghuLjM/. Увазі читача також представлено тематичну книжкову виставку.

Працівники Болехівської міської бібліотеки для дітей підготували інформ-досьє «Слово Кобзаря – джерело невмирущого духу» https://fb.watch/jaDKVlw7rP/, виставку-портрет «Кобзар у серці України» та виставку-кросворд «Бентежний голос Кобзаря».

Задля вшанування пам'яті Тараса Шевченка у бібліотеці с.Міжріччя Болехівської ЦМБ ЦБС оформлено виставку-портрет "Безсмертне слово Кобзаря" та проведено літературні хвилинки "Хто Шевченка прочитав, той багатий серцем став"https://fb.watch/jaDQ8am5gx/.

У бібліотеці с.Козаківка Болехівської ЦМБ ЦБС відбулися Шевченківські читання  «Єднаймо душі словом Кобзаря» https://www.facebook.com/100077295987088/videos/590738259618292/. Присутні оглянули книжкову виставку «Вічне Тарасове слово» та дізналися багато цікавого із життя і творчості Т.Г.Шевченка.

У бібліотеці села Тисів проведено літературні читання творів Тараса Шевченка

Місяць березень належить споминам про найбільшого українського генія, поета Тараса Шевченка. Всюди, де живуть українці, згадують у березні свого пророка… Вірші Великого Генія українського народу повинен знати кожен, адже «Кобзар» — це друга Біблія...

Шевченківські дні в установах культури

9 березня виповнилося 207 років від дня народження Тараса Григоровича Шевченка – художника за самовідчуттям і поета за покликанням. Ким він був і ким є нині для України та світу? У чому полягають невмирущі чари його поезії та сакральний вплив на...

Шевченківські дні

Є дні, що минають непомітно і зникають без сліду. Нічого не залишають по собі, нічого не знаменують собою. Але є день, що ніколи не минає, що завжди з нами. Україна у долі своїй має такий день – 9 березня . День, який явив світові Тараса Григоровича...

0 Коментарів

Авторизація