Як пройти гастроскопію безоплатно
22 лип, 2022 0 Коментарів 537 Переглядів

Як пройти гастроскопію безоплатно

Езофагогастродуоденоскопія, або гастроскопія – це обстеження стравоходу, шлунка та дванадцятипалої кишки за допомогою спеціального приладу – ендоскопа. Гастроскопія дозволяє оглянути внутрішні стінки цих органів, ввести ліки та взяти біоматеріал для дослідження.
Важливо, що за допомогою гастроскопії можна виявити онкологічні захворювання органів травлення на ранніх стадіях. Тому дослідження входить до переліку пріоритетних у Програмі медичних гарантій і є безоплатним для пацієнтів у віці понад 50 років.
Тобто, якщо пацієнтові виповнилося 50 років, він може звернутися до свого сімейного або лікуючого лікаря та отримати направлення. Після цього треба записатися на процедуру в медичний заклад, який має договір з Національною службою здоровʼя України (НСЗУ) за напрямком «Езофагогастродуоденоскопія».
Якщо пацієнтові ще не виповнилося 50 років, але лікар вважає необхідним проведення такого дослідження, він видає направлення – і гастроскопія також буде безоплатною. Необхідно буде тільки записатися в медзаклад, який надає амбулаторні послуги за договором із НСЗУ та має відповідне обладнання.
Якщо потреба в гастроскопії виникла під час стаціонарного лікування, то окремо її оплачувати також не потрібно, оскільки вартість процедури покриває НСЗУ.
Потрібний медичний заклад можна знайти, зателефонувавши до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.
Під час процедури пацієнтам гарантується:
  • консультація лікаря,
  • місцева або загальна анестезія,
  • аналіз і опис результатів,
  • запис результатів обстеження (фото/відео фіксація) на цифровий носій пацієнта за бажанням.

Чи потрібні направлення під час воєнного стану?

З початку військової агресії російської федерації проти України МОЗ прийняло низку рішень та заходів, щоб спростити доступ українців до необхідних медичних послуг та лікарських засобів. Так, українці, які були змушені змінити місце проживання через...

Про умови, за яких пацієнт може зробити ультразвукове діагностичне обстеження безоплатно

Розповідаємо про умови, за яких пацієнт може зробити ультразвукове діагностичне обстеження безоплатно Пацієнт звертається до свого сімейного або лікуючого лікаря за медичною допомогою. Якщо лікар бачить таку потребу, він призначає пацієнту УЗД та...

Хронічні хвороби нирок: як отримати безоплатну медичну допомогу

У Програмі медичних гарантій розширено надання послуг з лікування методом гемодіалізу в амбулаторних умовах. У Програмі медичних гарантій для лікування пацієнтів з хронічним захворюванням нирок п’ятої стадії передбачено надання медичної послуги...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація