03 лют, 2023 0 Коментарів 459 Переглядів

Звіт відділу архітектури, містобудування, держархбудконтролю і землеустрою

1. Містобудування та архітектура

 Проведено оперативні наради відділу з метою вирішення поточних питань щодо діяльності відділу, планування роботи відділу, аналізу виконання планів, ознайомлення працівників відділу з розпорядчими документами.

Підготовка інформацій в облдержадміністрацію, департамент і управління з виконання розпоряджень, доручень, листів голови ОДА та його заступників.

  Аналіз та розгляд звернень громадян, інших суб’єктів містобудування з метою виконання Закону України “Про звернення громадян”. За період з 01.01.2022 р по 01.01.2023 у відділ надійшло 84 звернень (заяв, листів). Загалом це питання що стосуються: будівництва житлового будинку, господарських будівель та споруд, благоустрою, порушення правил добросусідства, земельні питання, тощо.

  Надання забудовникам необхідної документації на будівництво та реконструкцію індивідуальних житлових будинків і господарських будівель у населених пунктах на території Болехівської міської ради, погодження проектів благоустрою і забудови земельних ділянок, житлових будинків, господарських будівель.

Проводиться прийом громадян щоденно щодо надання роз’яснень у сфері будівництво та реконструкції індивідуальних житлових будинків і господарських будівель та споруд.

        Проводиться  надання інформації, матеріалів, документів підприємствам, установам та організаціям.

 Відділом архітектури, містобудування, держархбудконтролю і землеустрою за період з 01.01.2022 р по 01.01.2023 р. надано наступні послуги:

-   видано будівельних паспортів забудови земельних ділянок – 7 та одна відмова на видачу паспорту забудови земельної ділянки;

-    видано містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва – 2;

- підготовлено витягів з містобудівної документації  до проектів землеустрою  про наявні обмеження у використанні земельних ділянок – 11;

-   видано довідок   (різних) – 35;

- видано 32 наказів щодо присвоєння  поштових адрес об’єктам будівництва та об’єктам нерухомого майна;

- підготовлено 6 проєктів рішень;

- проведено 3 засідання містобудівні ради;

- видано 4 дозволи на розміщення зовнішньої реклами;

Проведено два громадські обговорення щодо детального плану території села Міжріччя (під забудову індивідуального житлового будинку з господарськими будівлями та спорудами) та щодо встановлення модульної громадської вбиральні на площі Івана-Франка у м. Болехові.

В період повномасштабного вторгнення на територію нашої держави задля протидії культурологічній пропаганді агресора проводився моніторинг назв вулиць та об’єктів у населених пунктах на території Болехівської територіальної громади на предмет наявності комуністичної, нацистської символіки та пропаганд комуністичного та націонал – соціалістичного тоталітарних режимів.


2. Сектор землеустрою

Сектором землеустрою відділу архітектури, містобудування, держархбудконтролю і землеустрою підготовано 270 проєктів рішень щодо поновлення договорів оренди на земельні ділянки, надання земельних ділянок в оренду, передачі земельних ділянок комунальної власності у власність громадянам, вилучення   земельних    ділянок    із користування у землі комунальної власності, викупу земельних ділянок на земельних торгах-аукціоні та земель несільськогосподарського призначення що перебувають в оренді, виходу із членів особистого селянського господарства, інші проекти рішень з питань землекористування та земельних відносин .

Розглянуто 215 звернень громадян  поданих через ЦНАП та 108 звернень і листів, які надійщли до Болехівської міської ради (з них 21 звернення щодо земельних спорів).

Укладено 194 договори оренди на земельні частки (паї) на території Болехівської міської ради на площу 49,1638 га, де сума поступлень 91238,45 ( с.Міжріччя, с.Гузіїв).

 У відповідності до  всеукраїнської ініціативи “Сади Перемоги”, яка була спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і ресурсів для вирощування сільськогосподарської продукції та недопущення продовольчої кризи у країні Болехівською міською радою було підготовлено та укладено 18(вісімнадцять) договорів оренди землі на площу 268,9635 га з юридичними особами на 1 рік для ведення товарного с/г виробництва, де  до міського бюджету надійшло в рік –   561 316,06   грн та 3(три) договори оренди на площу 36,6369 га з фізичними особами на 1 рік для ведення товарного с/г виробництва, де до міського бюджету надійшло в рік –76459,74  грн.  

На підготовку документації щодо інвентаризації земель було витрачено із міського бюджету 43500 грн.

Поновлено  та укладено 12 договорів оренди на землі несільськогосподарського призначення. 

Видано 43 довідки про кількість землі та перебування у особистому селянському господарстві .

Продано у власність  3 земельні ділянки несільськогосподарського призначення, де сума поступлень -  649 000 грн. 

Опрацьовано та зібрано документи, щодо сплати коштів за використання земельних ділянок комунальної власності без правоустановчих документів на площу 4,5952 га на загальну суму в рік 722 854 грн. 

Надання даних органу ОДПІ щодо землекористувачів та землевласників для нарахування земельного податку, орендної плати.

Постійно ведеться  особистий прийом громадян з питань, що стосуються діяльності сектору.

Підготовлено для продажу у власність 2 пакети документів на землі несільськогосподарського призначення, що перебувають в оренді ФОП, 3 пакети документів   на продаж на земельних торгах-аукціоні земель несільськогосподарського призначення та  пакет документів  на продаж на земельних торгах-аукціоні земель сільськогосподарського призначення.


Начальник відділу-головний архітектор

відділу архітектури, містобудування, 

держархбудконтролю і землеустрою                                        Тетяна ГОРФИНЯК

Увага! Громадські обговорення.

ОГОЛОШЕННЯ про проведення громадських обговорень щодо перейменувань вулиць в населених пунктах Болехівської територіальної громади.З метою виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського)...

Увага! Громадські слухання!

ОГОЛОШЕННЯ! про проведення громадських слухань містобудівної документації щодо розроблення детального плану території для будівництва житлового будинку, господарських будівель і споруд по вул. Богдана Мандрика, с. Козаківка, Болехівської...

Оголошується конкурс з відбору виконавця послуг з виконання робіт із землеустрою

Оголошується конкурс з відбору виконавця послуг з виконання робіт із землеустрою Болехівська міська рада оголошує про проведення конкурсу з відбору виконавця послуг з виконання робіт із землеустрою. Мета проведення робіт: виготовлення та погодження...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація